пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

До уваги батьків

Увага: в Україні грип!

Як відрізнити грип від ГРВІ?
Як правильно лікуавти грип? (Поради МОЗ)

Грип

Захворювання дуже різке. Буквально за годину людину залишають сили, сильно піднімається температура. Висока температура, до 40 градусів, тримається 2-3 дня, потім починає знижуватися. При грипі ниє все тіло, відчувається біль у м’язах. Болить голова. При цьому ніс при грипі не закладається. Як виняток – люди з хронічними захворюваннями. Горло червоніє, за 2 дня починається кашель, який може перерости в бронхіт. Лімфатичні вузли не збільшуються. У дітей при грипі часто блювота і діарея. У дорослих може виникнути діарея, але рідше. Найважче грип переноситься в перші 7-10 днів. Однак наслідки можуть відчуватися до 3 тижнів.


ГРВІ

ГРВІ (Гостра респіраторна вірусна інфекція) починається поступово. Симптоми проявляються до 2 днів. Температура не піднімається вище 38 градусів. За 2-3 дні вона починає знижуватися. Хворий відчуває себе розбитим, але біль не така виражена, як при грипі. Часто закладає ніс, у хворих підвищується сльозоточивість і вони часто чхають. Горло червоне. А ось сухий кашель при ГРВІ спостерігається на самому початку. Можуть збільшуватися лімфатичні вузли. Рідко бувають порушення травної системи. Триває хвороба близько тижня. Після одужання рідко відчувається слабкість і інші симптоми, характерні для грипу.

Як правильно лікувати грип: 6 правил (поради МОЗ)

Міністерство охорони здоров’я України на своїй сторінці у Facebook розмістили інфографіку, як швидше одужати хворим на грип не з групи ризику і якщо хвороба проходить без ускладнень.

– Захворів – сиди вдома, а щоб швидше одужати, дотримуйся наших рекомендацій, – радить МОЗ.



Немає коментарів:

Дописати коментар